Tuesday, November 30, 2010

Cute La Akak Darjah 6 Tu!

Sekolah Rendah :
Akak darjah 6 yg pengawas tu cute la... Tapi adakah ini cinta monyet kerana aku masih di darjah 1? Ish2, mak pesan pg sekolah untuk belajar, bukan tgk perempuan... Ish2! Tp, die mmg cute, nk wat cmne... Tapi die garang la... Ari tu die suh aku jln itik sbb dtg sekolah lambat... Tayar basikal ayah yg pancit, nk wat cmne... Tapi die xnk terime alasan tu, die kate, "Tayar basikal ayah awak yg pancit, bukan basikal awak".. Haaaa? Ape yg die blur xpaham ni, dah ayah yg antar g sekolah... Ish2, seb bek cute... Emo!... 

Sekolah Menengah :
Xsempat nk sekolah menegah same sbb die xamik form 6, tapi die ttp cute, emo! Jumpe kat kedai pon die wat bodoh je, yelah aku ni budak hingusan... Tapi die da besar, chantek... Hehehe...

Matrix And Universiti :
Oi! Zaman dulu mane ade matrix ar... N sape2 yg masuk U tu kire da pandai giler dh... Aku mmg xmasuk U la, keje lg bgs, lelakikan, nk kawen sng... ahakz!.. Die, keje trus... Mmg da lame xnmpak die... Kalau die nmpak aku mesti die terkejut n ckp, "Wow, hensem la kau skrg! Nk jadikan adik angkat boleh?".. Adeh! adik angkat? Hehehe... Tp die xpenah pon ckp cmtu, aku saje reka cite...

Zaman Kerja :
Aku saje apply kerja kat JPJ, satu tmpat kerja ngn die.. Eh2, dpt la pulak tetibe kan... *Bunga2*... Tapi die wat bodo je ngn aku, xkenal kot... Tapi die da laen skit la, xde la emo2 sgt.. Cume still garang cm dulu, n tahap menganjing die, pergh, makin power!... Ade la satu ari tu aku cite kat die ckp aku clash ngn awek aku (ok, aku mereka cite sbb nk pancing die), ade ke die jwb dgn muke badaknye, "So? Saya xde adik.." Boleh die jwb cmtu tanpa perasan pancing d hati... hehehe... Tapi sbb pakcik aku yg kebetulan bos kat situ, dpt gak aku tackle die... Hehehe... Pe lg, Mak!, g masuk meminang! hehehe... 

Memang die lagi tua dr aku, tua 5 tahun... Kalau dulu, bile pasangan perempuan lg tua, mmg pelik skit, tp sekarang xlagi.... Walaupon mule2 ade family aku yg ckp2 belakang, ckp aku pilih perempuan tua, What The Hell, bukan korg yg bayar duit kawen aku pon.. Heh, aku sayang die lar! So what?!... N tahun ni dah 23 tahun kami hidup sebagai suami isteri.. Anak2 pon dah besar n comel.. Ahakz!... Da berjaye masuk U n belajar kat tmpat yg elok... Aku kat umah, sambut anniversary 23 kami tanpa anak aku yg kat UTM tu...Minggu dpn br die blk.. Selama 23 tahun ni harap die bahagia hidup ngn aku... Terima kasih utk semua kasih sayang, anak2, sokongan, dan segala2 yg xdpt digambarkan disini, isteriku..............

WELL, cite ni aku dedicate khas utk papa n mama yg sambut anniversary perkahwinan mereka smlm! Woot! Woot!... Congratz! Kembang2 idung papa bace mende ni.... hehehe.... Sayang Mama n Papa!

 Ye, walaupon mama lg tua dr papa, tp mama awet mude.... Papa da botak, aku asyik mintak duit je... hehehehe......

Gambar raye tahun lepas.... Gambar tahun ni xmo tunjuk, malu!...

p/s-cerita time sekolah rendah, menangah n matrix tu sume rekaan semata2, mama n papa aku xpenah sekolah same... n hanya berjumpe time kerja.... hehehehe...

p/s/s-and anak2 yg dah besar n comel2 tu aku lah! hahaha

p/s/s/s-happy anniversary mama n papa!Lurve It? Like It!

4 tulis-tulis:

eeqa~ said...

Boleh pulak reka cerita? chaih!

echasuzrin said...

@eeqa~ hehehe.... saje je... buat gempak... cm cerite aku sendiri je... hahaha

Cahaya Pembuka Hatiku said...

tertipu..huhu.. tp citer menarik gak.. wat la cerpen.. heheh =P

echasuzrin said...

@Cahaya Pembuka Hatiku Hehe.... mmg ade niat nk wat cerpen, tp ni cite bodo2 je... hahahaha... Thankz ye~