Sunday, January 30, 2011

Weddings Yang Tak Berapa Nak Happening

satu.kosong.tujuh



Weekend ari tu mmg due2 ari ade wedding... Sabtu kat Damansara n ahad kat Wangsa Maju... Aku selalunye akan excited bile ade wedding.. Ye la, boleh dress up cantik2, pakai bj kurung lawa2, pakai shawl kaler2, make up skit2.... Tapi weddings weekend lepas cam xberape nk happening la.... 

Nak tau sbb ape???

1. Wedding ari sabtu aku pakai baju batik biase je beserta kasut tinggi yg bertutup, ala2 stiletto tu... Aku lak dgn bijaknye tak usha dulu wedding tu kat umah ke kat dewan... Alih2 sampai je, tgk kat kawasan umah flat... Ok, aku xkesah la kan buat kat umah pon, asalkan wedding die meriah, makanan die sedap... Tapi yg xbest nye, kawasan khemah makan die tu atas rumput and bertanah agak lembik... SO, aku berjalan pon asyik termasuk je tumit kasut ni dlm tanah.... Aish, xpe lagi, boleh kawal lagi... Tapi yg xleh blah nye, bile nk balik tu, br pasan, tapak tumit kasut aku tertinggal dlm tanah! AH! Ngade! terpakse g repair... Huhuhuhuhu

Bese la shawl tgh cantik, mesti cam-whore byk2!

Tu la kasut tutup yg aku pakai tu~
Suasan meriah dah, tapi.......


Pelamin die cantik yet simple..


2. Wedding ari ahad lak, xde masalah ngn tempat sbb buat kat depan rumah, atas jalan tar... Tapi yg buat xhappening nye sbb hujan xbenti satu hari... And aku pakai baju kurung putih.. Oh Shit! Apsal bijak sgt pon aku xtau... seb bek pakai wages tinggi skit, xde la meleret kain putih aku tu... huhu... Tapi wedding dlm ujan agak melemaukan keadaan... Hehehe....

Ngan kazen aku


See, hujan.. Lemau kan...
Lemau lagi~
Muke emo plus gembire

Muke kenyang adikku

Muke kenyang aku, shawl pon dah senget2..

Kazen aku

Tapi.. Tapi.. Tapi...

Makanan due2 wedding sgt la sedap... Xde yg slack lgsung.... Tahniah2!!
Tapi nk cite lagi sal wedding ni ialah time perjalanan balik dr umah pengantin ke rumah aku....
Mesti mama aku ckp sal wedding aku lak..
"Kakak nnti nk tema kaler ape? Kaler pelamin td cantik gak"
"Buat kat dewan la kakak ea, selesa skit"
"Nnti kte bagi bunga telur k, xmau la muffin je"
and bla bla bla.....

Dats why kdg2 pening bile blk dr wedding, menusuk jiwa raga btol plan mak aku tu... Huhu

p/s : Next weekend pon due ari ade weddings... Xsabar nk upload kat sini...
Lurve It? Like It!

6 tulis-tulis:

tia said...

xsuka gi kenduri kawen! nnt rase nk kawen tuh maken kuat! haha!

echasuzrin said...

@tia oh tia comment kat blog i ! terharu2! hehehehe......

εїз Cik Fasya εїз said...

aku suka pelamin dia!cantik!!

besar da batrisya tuh ek..

echasuzrin said...

@εїз Cik Fasya εїз kan2! yup, da 6thn da on~

aisyah- said...

haha.. menusuk jiwa teros direct kan..seksa beb..=P

echasuzrin said...

@aisyah- tau xpe..... pressure sekjap! hehehehe