Thursday, October 21, 2010

Rase Mau Update....

Mungkin 3 minggu ni cm hampeh nk mampos sbb tu xde mood mau update blog.... Tapi mlm ni rase cm nk menaip something.... Tapi walaupon da rase nk menaip, tp ttp xtau nk manaip ape... hehehe... Mungkin mlm yg tenang ini boleh aku ungkapkan sikit cerita pasal seorang gadis yg kecewe kerana cintanya yg disangka tidak terbalas...

Typical? Yes, it is.... Tapi selalu aku bace dlm novel je, tp xsangke bolah jd kat member sendiri...

Cite die cmni,

Ade sorg gadis ni, Ayu (bukan nama sebenar), die memang sgt pandai kat dlm kelas ktorg, mmg bijak abis la. Die suke kat sorg mamat ni, Zack (bukan nama sebenar), mmg macho, ice cream coklat (bak kata sarah), smart, mmg nice la... just nice.... Die suke dr jauh je, dlm ati je die berani ckp die suke mamt tu, tp bile jmpe mamat tu die wat slumber je....
Zack mmg suke mengusik Ayu, tp Ayu anggap Zack mmg camtu... Ktorg pernah gak ckp,

"Ayu, aku rase Zack pon ade hati kat kau la.. "

Nnti ayu akan jwb cmni,

"Die mmg camtu la... Xyah la korg nk bg harapan palsu kat aku.. Huhu"

So, si Ayu ni ttp la menyukai Zack dr jauh, lame la jugak die admire si Zack tu... Ade la dlm 1 thn setengh.. Di sbb kan die xmau bg harapan palsu kat diri sendiri, die pon meanggap usikan Zack tu usikan semate2...
Disebabkan Zack ni agak macho dan tampan orangnye, die pon agak 'hot' dikalangan rakan2 artis pompuan... Mmg xsusah kalau die mau usha minah len.. Dan disebabkan Ayu cm xlyn market die, die pon undur diri la, xmau test n try2 lagi... huhu....

Then 1 hari, aku cakap ngn Ayu,
(A untuk aku, Y untuk Ayu)

A : Yu, kau xrase ke gtau Zack yg kau suke die?
Y : Nak wat ape, xmau ar amik risiko.... Bukan die suke aku pon.. huhu
A : xde la, at least kau gtau die, lepas skit beban kat hati, lgpon, rugi ke kalau kau gtau  die kau suke die.. Xkan.... Untung lagi ade la... Mane tau die pon suke kau, tgk die usik2 kau len mcm je...
Y: x ah, die mmg lyn sume pompuan cmtu... Tp kan, btol gak kau ckp... kalau gtau die pon, bukan rugi pape... Aku pon xde la sedih sgt kalau die bg respon negatif, aku still kwn die...

Then, lepas pillow talk yg berjela2 ngn Ayu, die pon rase cm nk gtau perasaan die yg sebenar kat Zack...
Esok nye, otw g kelas, dlm kete, ktorg borak2 la... tetibe member ktorg ni kuar statement,

"Korang2, Zack da kapel dowh... Ngan member aku gak, dorg br je kenal2 bulan lepas...."

Zapp! cam hailintar melintas2 kat telinge ktorg, especially Ayu... Huhu... OMG! Unbelievable.... Speechless.... Dan ketika itu, sume mate memandang sepi kat Ayu... Keredhaan...

Mungkin si Ayu giler ni wat slumber je ngn sume bende... Well, bende da setahun berlalu, mmg die xtunjuk if die sedey... Tapi mlm tu, tumpah gak air mate die... Sumenye sbb aku gtau die yg Zack sebenarnye mmg suke die, tp xckp sbb die wat dono je... (ceh, hampeh nye laki!).. Ayu lg sedey sbb die hanya terlambat sikit je utk gtau Zack yg die mmg suke Zack dulu... Sob2... Keredhaan kuasa due...

Sekarang (lepas 2 tahun berlalu), sumenye hidup dalam keadaan bahagia... Samada berdua, mahupun tidak... Mereka tetap bahagia....

Moral : Kalau da suke tu, gtau je la, xyah simpan2, nnti merane diri... Zaman da moden, xsalah pompuan start dulu.... Rite?

p/s - Ice cream coklat cm yg kwn aku ckp tu adalah lelaki yg berkulit coklat atau coklat gelap... Kalau yg berkulit putih ala2 KPOP tu ice cream vanilla...
p/s/s - Mungkin ade yg terpikir (kalau anda terpikir, anda hebat!), kenapa Zack yg xmau gtau Ayu dulu yg die suke Ayu, kenape die xmau berterus terang, kenape terus give up pas Ayu xbg respond... Kenape.. Kenape... Well, aku ade borak2 ngn Zack, die kate die kdg2 segan, dah la minah tu pandai giler, xlyn bile die usik2, so die jd tergugat ngn pompuan2 cmni... (oh, ego lelaki!)

Lastly, mungkin byk typo dlm entry ni sbb aku xsempat mau recheck.... huhuLurve It? Like It!

6 tulis-tulis:

~ akamimie 0o ~ said...

heh .. cm taw je sape zack n ayu tuh .. lalalala ~

echasuzrin said...

hahaha...
Zack ngn Ayu tu Zack ngn Ayu la.....
hehehe.... xsabar mau buat kisah Ali ngan Salmah lak.... hahahhaa

eeqa~ said...

ahahah! aku taw! aku taw! hehehe

echasuzrin said...

hik hik.... nk sambung cite kau nnti ade org stalk... haha

~ akamimie 0o ~ said...

ali n salmah ? who's dat pokemon ?? haha

echasuzrin said...

kau rase???? tggu la entry sal ali n salmah lak... entry classic abis... hahaha