Thursday, June 10, 2010

Hoi Pencuri! KA@#$%^&&*^! Lembu! Beruang kutub!

Hey Bebz d luar sane especially yg anti pencuri. (ops, ade ke yg xanti)

Da la new post after 5 bulan xbukak kan terus nk mencarut2. Ish! Nk dijadikan cerite, minggu lepas adik aku blk sekolah, papa aku amik, (bese la anak manje), smpai je umah nenek aku kat sebelah umah aku tu, die terus turun dr motor, seb bek xjatuh dlm longkang sbb tetibe je penutup besi longkang tu ilang.. OMG!!! Bkn 1 yg ilang, tp 2! Sape yg amik?! Bukan, sape yg CURI???!!! Pergh, nenek aku mmg hangin satu bdn. Abis die carut, maki, xhalalkan org tu. Mahal kot kalau jual besi tu.. Ades, sape yg bijak sgt mencuri siang2 bute ni. Agak2 la nk curi barang org, da la ari jumaat, cube la beramal skit, ni dok tmbah dosa.. ape nk jadi...

seminggu lepas tu,
ellisa: Nyai (panggilan nenek dlm bahse jawa), da abis marah tu? nyai: x! kau tau, si pencuri xingt mati tu curi lg 1 penutup longkang umah nyai!!

OMG!!!!!!!!!! Kurang ajar! kau ingt besi tu bapak kau yg punye ke?? Aish, panas gak ar aku tau cite ni... Ape nk jadi kg baru ni, mkin menjadi2 lak kes curi.. Ade hati nk bangunkan kg baru, bgnkan penduduk die yg sesetengah cm zero moral tu.. Ceh.. Hey pencuri, potong tgn kang! Tolong la manusia, cr la keje yg halal, bende2 haram ni mmg xman dunia akhirat. Pesanan kepada beb2 di luar sane, kalau dok umah sorg2, even siang, tlg la kunci pintu btol2 ok.. Lg 1, kalau kuar umah nk jemur kain ke (anak dara yg baek kan), buang smpah ke, g ngorat mamat sebelah umah ke, tolong la, please, kunci pintu... Xmau dgr syg2 i nnti ngadu umah masuk pencuri....


~Nk kene ye?!~

k, ingt bebz! Same2 la kite mencegah... Love u all!

Idioms?? ade2... ~ Get Up On The Wrong Side Of The Bed: Someone who is having a horrible day.. Yeah, like my nenek... hehehe..
Lurve It? Like It!

4 tulis-tulis:

:: n i s a :: said...

suzrinnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!

echasuzrin said...

ye~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ hehe...
mane jmpe aku ni?

:: n i s a :: said...

fb la yang.. hehe..

echasuzrin said...

hehehe.....
bgs2....
hahaha....
aku wat blog ni ske2 je... hehe....
kau slalu update ke?