Sunday, February 12, 2012

From High Heel to Safety Boot

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, akhirnya selama 8 bulan mengangkang  menganggur dok umah, aku berjaye menjadi seorang pekerja di lapangan minyak dan gas.. Syukur sgt... Walaupon br seminggu kerja, aku dah rasa seronok kat company ni.. Sume pekerja sangat la baik dan kerja kat company ni mmg flexible dari segi masa (they all paham KL mmg jammed pepagi)...

Walaupon aku kerja KL utk 3 mggu ni, aku tetap akan pindah ke Kemaman, based sane weyh... So, selamat dtg la KSB!... Actually its like a dream come true dapat kerja kat KSB ni.. Mmg aku nak sangat2...

So, mmg byk preparations kene buat before pindah sana. Aku ada 3 mggu je masa utk cari rumah sewa, pastu aku start la survey harga2 kereta sekarang, mane tau ade rezeki lebih, boleh beli yg murah2.. And aku sibuk cari baju baru sbb dr pengalaman aku dok kemaman seminggu, memang agak susah la nk cari baju..

Mmg byk beza antara kerja ofis kat KL dengan kerja dekat Kemaman Supply Base (aku maksudkan perbezaan dlm konteks company aku ni la, company org len aku xpasti). Antara perbezaan ketara :

1. Kerja kat KL mmg setiap pagi akan meeting dgn client, tapi kat KSB 2 hari sekali je.

2. Masuk ofis kat KL kul 9 sbb KL pepagi kan jammed, tapi kat KSB kul 8 walaupon area KSB tu jammed gak tp boleh blah lg la jammed die.

3. Pakaian kerja kat ofis mmg kene formal la akan, tp kat KSB, short ngn tshirt pon lepas sbb dah sarung coverall kan. Tapi still kene pakai semi formal bile kene g meeting.

4. Last sekali, g ofis kat KL pakai high heels or sandal, tapi kat KSB mmg safety boot menjadi bff aku. Sob*





Tapi kat mane pon aku kerja, aku tetap bersyukur sebab aku dah kerja.. Good Luck kat kawan2 aku yg still mencari kerja, insyaallah rezeki anda akan tiba jua.. Amin...........Lurve It? Like It!

2 tulis-tulis:

Eyn said...

one more, bile masuk KSB sure jadi tarikan ramai cause tak ramai girls keje kat situ. Confirm kene kaco. =p

Ari said...

Semoga cepat dapat pakwe! ^^