Sunday, April 3, 2011

TBS Awesome!

Ini entry siput...
Lembab mau update... Hehehhee...
Actually ni entry time blk kl last last week...
Aku jakun masuk TBS yg dekat BTS tu.. Cam airport wooo! Heh
Utk sesape yg nk blk ke KL atau dr KL nk ke selatan tanah air, harus la turun dan nek bas disini...
Xde tmpat laen yer....
Kalau nk ke utara, masih lg boleh nek d Bukit Jalil-panas-sesak itu...

Jadi, meh sini meh cite skit sal nk beli tket-on-da-spot n nek bas kat TBS ni...
First2 skali pilih bas pilihan anda..
Kalau trans n Plusliner, die ade kaunter die sendiri...
Kalau bas len, die ade byk2 kaunter, means kaunter yg byk2 ni jual byk2 jenis bas.. Hah? Heh, paham x?
Then, pilih la mase dan tmpat duduk plg selesa skali yer..
Kalau beli trans, dinasihatkan utk tnye, bas tu 2tgkat ke x...
Kalau 2tgkat, dinasihatkan lg skali utk tdk beli kerana SGT sempit!!!

Then, bile dah beli tket, korg kene bg IC atau kad pengenalan utk die print name korg atas tket, cm tket kapal terbang tu... 
Hasilnye......



Pastu, tgk la kat skrin-besar-gedabak pelepasan atau ketibaan bas..
Kalau tket bas anda lg stgh jam, boleh la turun ke tmpat departure die...
Tmpt die cm airport gak, pas masuk xleh nk kuar dah..Hehehe...
Mmg cm airport abis la... Lebih kurg cmni.....




Bas mmg akan jln tepat pd masenye, kalau kul 3 ptg, kul 3 ptg la die jln... 
And before kte keluar dr gate berlepas tu, kene scan tiket bagai... Mmg systematic la...
Mmg xkan salah gate sbb sume dah terlist dlm screen cm di bawah....


Tapi yg xbestnye, TBS ni agak jauh la dr umah aku.. Tapi still ade transportation awam iaitu Tren Aliran Ampang!!! Eh, ampang ea??? Ntah, yg penting STAR la... Hehehehee...
Utk sesape yg drive plak, boleh la trunkan penumpang kat lobby utama k~

Itu sahaja rasenye dr TBS! Hehehe

Lurve It? Like It!

4 tulis-tulis:

cEro said...

ok, utk publisiti murah, cEro nak bgtau...
TBS BTS hanay depan umah cEro je..
jalan kaki pon sampai..hehehe

asybedazzle said...

mmg nmpk mcm airport kan. hehe tapi tak penah smpai pun. tgok gmba2 mcm ni je :)

echasuzrin said...

@cEro Laaa, dpn umah je ke... pnh pg x??? hehe

echasuzrin said...

@asybedazzle kalau dok kl, terase nk pg nek je tren... hehehe